21 jan

Du börjar bosätta dig i ditt nya hus och letar efter en internetanslutning

När du har hittat det perfekta hemmet och bosatt dig i ditt hem kan du börja leta efter de bästa erbjudandena på marknaden som uppfyller dina behov. Det första steget är att hitta den bästa bredbandsleverantören.

Vad är bredband?

Bredband är en term som används för att beskriva en mängd olika tekniker för högkapacitetsöverföring som kan överföra röst, data och video över stora avstånd med mycket höga hastigheter. Vanliga överföringsmedier inkluderar koaxialkablar och fiberoptiska kablar samt radiovågor.

Bredband kan anslutas hela tiden och eliminerar kravet på uppringning. Dess värde är brett och möjliggör överlägsen kvalitet och snabb tillgång till information som telekonferenser, dataöverföring och många andra områden, inklusive hälso– och sjukvårdsutbildning, hälsa och tekniska framsteg.

Förstå bredband

Nuförtiden är diskussionen om bredband ofta centrerad kring bredband med höghastighetsanslutning till Internet. Tidigare beskrevs bredbandsinternet som att ha en högre hastighet än en vanlig uppringd Internetanslutning. Men nu är det normalt att mer exakta definitioner efterfrågas.

Till exempel beslutade Federal Communications Commission (FCC) 2015 att tjänsten för att kvalificera sig som bredbandsinternet måste ha uppladdnings- och nedladdningshastigheter på minst tre megabit respektive 25 megabit.

Generellt sett är de två huvudsakliga egenskaperna hos bredband att det är snabbt och tillgängligt 24/7. Dessa egenskaper används för att skilja bredband från uppringda anslutningar. Den uppringda Internetanslutningen mindre tillförlitlig och mindre tillförlitlig, den var också endast tillgänglig när användaren önskade det.

Globala hastigheter och användning

På grund av dess distinkta fördelar jämfört med uppringd, är bredbandsanslutning till Internet mycket eftertraktad av slutanvändare och regeringstjänstemän.

Användningen av bredband har ökat. Enligt statistik från International Telecommunication Union (ITU) som är FN:s specialiserade organ för informations- och kommunikationsteknik (IKT) Den uppskattade mängden människor som använder Internet nådde 4,9 miljarder år 2021. Detta är en ökning från 4,1 miljarder i 2019.

Hastigheten på bredband ökar också. År 2023 beräknas världsgenomsnittshastigheten för bredband stiga till 110,4 Mbps, nästan dubbelt så hög hastighet som 45,9 Mbps 2018. Mobilhastigheter förväntas dock nå 43,9 Mbps år 2023. Detta är en ökning från 13,2 Mbps 2018 .

Om du behöver ett mikrolån för någon faktureringsinstallation kan vi hjälpa dig med det, annars om du vill veta läs mer om bredband.