Handelsbanken

Handelsbanken är en affärsbank av det större slaget som erbjuder en lång rad olika typer av lån för såväl privatpersoner som företag. Det finns emellertid en låneform Handelsbanken inte erbjuder och det är snabblån. Banken är ändå en av dem som ofta nämns i sammanhang med smslån, detta genom att den är en favorit bland många smslåneföretag. Ungefär en tredjedel av alla långivare med snabblån i portföljen har samarbete med Handelsbanken.

Handelsbanken smslån direkt

Handelsbanken mobilVäljer du ett smslåneföretag som har ett företagskonto hos Handelsbanken avsett för löpande transaktioner kan du få ditt lån utbetalt inom så kort tid som 15 minuter från det att din ansökan beviljas. Det har att göra med att bankinterna transaktioner alltid sker i princip omedelbart. Som mest brukar en bankintern transaktion ta någon timme.

Grundregeln inom utbetalning av smslån på nätet är att du måste ansöka före kl. 12 eller kl. 13 en helgfri vardag för att kunna få lånet utbetalt samma dag. Ansöker du senare än så är grundregeln att du får vänta till nästa bankdag innan pengarna kommer in på kontot. Med Handelsbanken smslån direkt behöver du dock inte bry dig om den här regeln och du kan därmed vara säker på att du får dina pengar även om du ansöker efter kl. 13:00. Hos en hel del långivare kan du också få dina pengar utbetalda direkt även på kvällar och helger. Förutsättningen för att det ska vara möjligt är emellertid att smslångivaren helt enkelt har öppet.

Ansök under öppettiderna

För varje ansökan om smslån måste långivaren enligt lag göra en grundlig kreditkontroll. Den kan göras mer eller mindre automatiskt med hjälp av automatisk inhämtning av kreditupplysning och automatisk efterföljande kontroll mot standardvillkor, men det är alltid en handläggare som måste godkänna hela processen. Vad det betyder är helt enkelt att en låneansökan inte kan hanteras utanför ordinarie öppettider. Är kundservice stängd för dagen eller veckan har du ingen möjlighet att få din ansökan prövad och du kan då inte få ditt smslån direkt. Skickar du ändå in en ansökan får du vänta tills det att kundtjänst öppnar nästa gång. Det är klokt att kika närmare på öppettiderna för att inte riskera att behöva gå och vänta på en utbetalning.

Generellt vad gäller öppettider är det vanliga kontorstider som gäller. En del smslångivare öppnar lite senare medan andra stänger lite tidigare, men kundservice har normalt öppet åtminstone mellan kl. 09-15 vardagar. Kvällsöppet blir allt vanligare, helgöppet likaså. Har du behov av pengar snabbt på lite mer ”obekväma” tider och har ett konto hos Handelsbanken rekommenderas att du kikar närmare på de långivare som har Handelsbanken smslån.

Låna gratis – få pengar direkt

Det är flera smslångivare med konton i Handelsbanken som erbjuder nya kunder att ta det första lånet helt utan räntor och avgifter. Med ett sådant lån behöver du inte betala en krona, vilket givetvis är en stor fördel. Det är emellertid bara det första lånet som är kostnadsfritt och generellt finns alltid ett par begränsningar. Till exempel är lånebeloppet ofta fast. En annan begränsning kan handla om att låneperioden är spikad till exempelvis 30 dagar.

Exempel på långivare med Handelsbanken smslån

Det är ett tiotal av de större och mer erkända smslångivarna som erbjuder smslån direkt via Handelsbanken. Tillsammans med Nordea är Handelsbanken den bank som de flesta aktörer väljer att samarbeta med. Nedan är några exempel.

  • Easycredit
  • SMSpengar
  • Lånbutiken
  • Vivus
  • Daypay
  • Meddelandelån
  • Risicum
  • Flexlimit

Mer om Handelsbanken

Handelsbanken, vars fullständiga namn egentligen är Svenska Handelsbanken, är en storbank som bedriver rörelse i både Norden (Sverige, Finland, Danmark och Norge), Storbritannien och Nederländerna. Banken har ett komplett utbud av bank-, lån-, investerings- och finansieringstjänster för både privatpersoner och företag. Starten gick år 1871, då som Stockholms Handelsbank. Då liksom nu låg huvudkontoret i centrala Stockholm.