Nordea

Nordea är en mycket stor bank, även om vi tar ett internationellt perspektiv på saken, men smslån finns inte med i portföljen av låneprodukter. Det är dock en mycket stor del av de kreditgivare som erbjuder smslån och snabblån som har konton i Nordea och det har mer eller mindre blivit en standard att varje smslånegivare ska ha möjlighet att göra direktbetalningar via Nordea.

Nordea smslån direkt

Nordea mobilInom bankvärlden gäller att transaktioner mellan banker alltid tar minst en bankdag medan transaktioner från och till konton i samma bank, så kallade intrabanktransaktioner, sker mer eller mindre blixtsnabbt. En utbetalning av ett beviljat lån kan därmed ta allt mellan 15 minuter och en bankdag.

Om du ansöker om ett smslån hos en kreditgivare som har ett konto i Nordea, och du har ett personkonto hos Nordea, kan du alltså få dina lånepengar på kontot mycket snabbt. Principen om omedelbara transaktioner innebär också att du inte behöver bry dig om de ”regler” som normalt gäller för utbetalning av smslån. Grundregeln, som stipulerar att du måste få ditt smslån beviljat före kl. 13:00 en helgfri vardag för att ha chans att få pengar samma dag gäller inte. Har du konto i Nordea och ansöker om smslån hos en kreditgivare för Nordea smslån direkt kan du ansöka även till exempel på eftermiddagen och få dina pengar på kontot nästan omedelbart. Har långivaren öppet även på kvällar och helger kan du ansöka om lån och få dem utbetalda även på mer ”obekväma tider”.

Notera öppettiderna!

Det är enbart under långivarens öppettider som handläggning av ansökningar om snabblån kan ske, detta eftersom en handläggare måste administrera åtminstone delar av kreditkontrollen och utbetalningen. Det är därför inte möjligt att ansöka om smslån direkt som betalas ut via Nordea och få pengarna utbetalda utanför kundtjänstens öppettider. Se till att notera öppettiderna innan du skickar in din låneansökan.

Vad är då ordinarie öppettider? Normalt brukar man säga att alla kreditgivare har öppet åtminstone mellan kl. 09-15 alla vardagar. Många smslåneföretag, och särskilt sådana som erbjuder smslån direkt med Nordea som betalningsförmedlare, har också kvällsöppet (normalt fram till kl. 21:00) och en stor del har helgöppet åtminstone en av dagarna.

Snabblån utan avgifter – pengar i handen direkt

En handfull av de kreditgivare som använder Nordea för direktbetalning av smslån erbjuder mer eller mindre permanenta erbjudanden om ”gratis” snabblån för nya kunder. Vad det innebär är att det första lånet löper utan avgifter och ränta. Det är emellertid inte fritt fram att låna vilket belopp som helst och man kan heller inte ange en specifik återbetalningstid. Erbjudandet gäller alltid ett fast belopp (alternativt ett snävt intervall) och låneperioden är också fast.

Exempel på långivare med Nordea smslån

Nordea är den avgjort mest populära aktören när det gäller vilka banker som smslångivarna väljer att samarbeta med. Närmare hälften av alla långivare inom smslån/snabblån har ett transaktionskonto för utbetalningar av beviljade lån hos Nordea. Kort sagt har du en fördel om du har ett konto hos Nordea. Nedan ser du exempel på 10 stycken smslåneföretag som administrerar direktbetalningar via Nordea.

  • Risicum
  • Vivus
  • Meddelandelån
  • ViaConto
  • EasyCredit
  • Credigo
  • Lånbutiken
  • Onea
  • Ferratum
  • Flexlimit

Mer om Nordea

Nordea är den största banken i Norden och är även en jätte internationellt sett. Banken grundades år 2000 genom en fusion mellan svensk-finska Merita-Nordbanken, norska Kreditkassen och danska Unibank. I portföljen av tjänster finns allt inom bank för både företag och privatpersoner.