Swedbank

Swedbank är en av de största bankerna i Sverige och tillhör den kvartett banker som brukar räknas som systemkritiska. Swedbank erbjuder nästan alla typer av lån, både för privatpersoner och företag. Undantaget är smslån. Det går inte att ta ett smslån via Swedbank. Emellertid finns det en rad företag inom snabblån som har samarbete med den här storbanken. Väljer du rätt långivare får du dina pengar inom så kort tid som 15 minuter oavsett när du ansöker – bara kundservice har öppet!

Swedbank smslån direkt

Swedbank mobilOm du skickar in din ansökan om smslån till en aktör som har ett transaktionskonto hos Swedbank finns chansen, i det fall du har ett personkonto i samma bank, att du får dina pengar utbetalda inom en timme, nästan oavsett när på dygnet och oavsett vilken veckodag det handlar om. Det beror på att transaktioner mellan konton i samma bank alltid går i princip i realtid.

Vanligtvis krävs att du skickar in din ansökan före kl. 13:00 en vardag och sedan även får lånet beviljat före just kl. 13:00 för att utbetalning ska kunna ske samma dag. Med Swedbank snabblån direkt har du emellertid möjlighet att få utbetalning av ditt smslån även efter kl. 13:00 samt även på kvällar och helger. Behöver du ett extra tillskott till hushållskassan exempelvis en lördag kväll går det alltså utmärkt att ansöka på lördagen och få pengarna samma dag.

Håll reda på öppettiderna

Det är viktigt att känna till att möjligheten till direktöverföringar mellan konton hos Swedbank inte är aktuell 24 timmar om dygnet. Det gäller nämligen att långivaren rent faktiskt har öppet. Varje låneansökan måste handläggas helt eller delvis av en handläggare hos långivaren och det krävs då givetvis att kundtjänst har öppet för att det ska kunna ske.

För att få smslån direkt hos en långivare som samarbetar med Swedbank krävs att långivaren håller öppet när du behöver pengarna. Är det stängt kan du inte få dina pengar på kontot direkt även om du i grunden har möjligheten att få det. Du får då vänta tills det att kundtjänst öppnar nästa gång. Innan du ansöker om ett smslån, var därför noga med att kontrollera öppettiderna så att du inte går och väntar på utbetalningen i onödan.

Alla smslångivare har öppet på kontorstid alla dagar som inte är helgdagar. Eventuellt kan det vara lunchstängt men normalt är kundtjänst mer eller mindre tillgänglig mellan kl. 09-16 alla dagar. Många aktörer har också kvällsöppet och ett antal håller öppet också på helgen.

Exempel på långivare med Swedbank smslån

Swedbank är den affärsbank som har minst antal samarbeten med långivare inom smslån/snabblån. Nordea och Handelsbanken är betydligt bättre representerade vad gäller denna typ av lån. Emellertid är det inte helt tomt på listan. Det finns en handfull aktörer med konton i den här banken. Några exempel är:

  • Easycredit
  • Daypay
  • Credigo

Mer om Swedbank

Swedbank har varit igång under det varumärket sedan 2006. Banken har emellertid en betydligt längre historia än så. Redan år 1820 grundades den första sparbanken, Göteborgs sparbank, och det är det årtalet som brukar räknas som starten för vad som sedan blev Sparbankernas bank, som sedan 1997 bytte namn till Föreningssparbanken, och 2006 slutligen fick namnet Swedbank. Swedbank är den största banken i Norden och Baltikum om man ser till antalet privatkunder (cirka 8 miljoner).