Utbetalning

Idén med ett smslån är att det ska gå fort att få pengarna på kontot och därför är handläggningstiden givetvis central. Ju fortare långivaren handlägger ansökan, desto snabbare kan du få dina pengar. Det finns dock även några andra faktorer som spelar in, till exempel vilken bank du har, vilken dag du skickar in ansökan samt när på dagen ansökan kommer in.

Läs mer om kreditupplysningar och kreditvärdighet på Smslånen.net, som är en viktig och avögrande del i processen av din låneansökan.

Så här handläggs din ansökan

UtbetalningNär du har bestämt dig för ett smslån du vill ansöka om är första steget att antingen via kreditbolagets webbplats eller sms skicka in ansökan. En handläggare får då ärendet på sitt bord och det första som sker är att en kreditupplysning inhämtas. Det sker blixtsnabbt och automatiskt så i det här skedet spills ingen tid.

Nästa skede är att kreditinformationen jämförs med mallar i en i huvudsak automatisk kreditprövning. Om resultatet visar att du ska anses kreditvärdig nog att ta ett smslån kommer utbetalning att ske skyndsamt.

En del kreditbolag administrerar hela handläggningsprocessen automatiskt och utbetalning sker då så fort kreditprövningen är klar. Andra aktörer samlar ihop ett antal ärenden och gör en eller ett par vändor med utbetalningar per dag.

Få utbetalning av smslån direkt

Det är fullt möjligt att få ditt sms lån utbetalat inom en mycket kort tidsrymd efter att du har skickat in din låneansökan. Hos många långivare inom sms lån betalas pengarna faktiskt ut inom en timme. Det kan dock dröja längre än så i vissa fall, beroende på förutsättningarna. Följande är en slags förenklad bild av hur smslån kan betalas ut.

  • Ansöker du en vardag före kl. 12:00 (kl. 11:00 hos vissa långivare) får du i regel pengarna alltid samma dag.
  • Kommer din ansökan in efter lunch får du utbetalning samma dag om du har ett privatkonto i samma bank som långivaren.
  • Ansöker du efter det att långivaren har stängt sin kundtjänst kommer din ansökan att handläggas nästa bankdag.

Så, vilken eller vilka banker är det bäst att ha ett konto i för att ha större chanser att kunna få utbetalning direkt? Som huvudregel kan vi säga att om du har ett konto hos någon av de fyra största affärsbankerna Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken ökar dina möjligheter att få en utbetalning fortast möjligt. Danske Bank är en annan bank som många långivare inom sms lån har ett konto hos. För att säkra större möjligheter att kunna få en snabb utbetalning av sms lån kan du, när du letar efter en långivare att ansöka hos, alltså med fördel undersöka vilka aktörer som har konto i samma bank som du har. Värt att notera är också att ett ganska stort antal kreditbolag har konton i fler än en bank.

Smslån på helger

Det är idag möjligt att både ansöka om och få ett smslån beviljat trots att det är lördag, söndag eller helgdag. Skälet till att det är möjligt är att överföringar mellan konton i samma bank kan ske omedelbart oavsett dag och tidpunkt på dygnet. Överföringar mellan banker går dock emellertid långt ifrån blixtsnabbt och normalt är det en bankdag som gäller.

Den ena förutsättningen för att kunna ta smslån på helger är alltså att du har samma bank som kreditbolaget har. Den andra förutsättningen är att kundtjänst faktiskt har öppet. Om det inte finns någon på plats på helgen kan ju din ansökan inte handläggas. Det blir alltmer vanligt med helgöppet hos långivarna och många försöker också hålla öppet så sent som möjligt på vardagarna.